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Re: Proposed Statement of Financial Accounting Standards. Business Combinations. a replacement ofFASB 
Statement No. 141 (File Reference No. 1204-001) 

Dear Ms. Bielstein: 

Prudential is pleased to have this opportunity to comment on the FASB's Exposure Draft of the Proposed Statement 
of Financial Accounting Standards, Blisiness Combinations, a replacement of FASB Statement No. 141 . We offer 
the following comments, organized by numbered question as requested in the Exposure Draft: 

Questioll 8-Do you believe that the proposed challges to the accoullting for business combinations [related 
to measuring and recognizing the assets acquired and the liabilities assumedJ are appropriate? lfnot, which 
changes do you believe are inappropriate, why, and what alternatives do you propose? 

Paragraph 36 of the Exposure Draft states in part: "After initial recognition, contingencies shall be accounted for as 
follows: [ ... 1 "A contingency that is an asset or liability arising from an insurance contract shall be accounted for 
in accordance with FASB Statement No. 60, Accounting and Reporting by Insurance Enterprises, as amended 
(including the intangible asset, if any, recognized for the difference between the amounts recognized on the 
acquisition date at fair value and the amounts that would be recognized ill accordance with Statement 60.)" 

Paragraph 36 of the Exposure Draft should be revised to clarify the way in which the proposed Business 
Combinations standard applies to insurance contracts that are within scope not only of Statement 60, but also of 
Statements 97,113, aod 120. 

Question 9-Do you believe that tire exceptions to tire fair value measurement principle [related to 
measuring and recognizing tire assets acquired alld tile liabilities assumed] are appropriate? Are tlrere any 
exceptions YOIl would eliminate or add? /fso, which ones and why? 

Insurance contracts should be excluded at present from the specific fair value measurement requirements of the 
proposed Business Combinations statement. In current industty practice, insurance contract liabilities that are 
acquired as part of a business combination are fair-valued at acquisition through the "Value of Business Acquired 
(VOBA)" adjustment {also referred to as "Present Value of Future Profit. (PVFP)"). This adjustment accounts for 
the difference between the fair-value liability amount recognized at acquisition date and tbe amount that would 
otherwise be recognized in accordance with other insurance accounting standards such as Statement 60. Tbe 
VOSA (or PVFP) adjustment is sufficient in current practice to achieve rair valuation at acquisition date of 
insurance liabilities acquired as part of a business combination. 
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The IASB's Phase II initiative includes the accounting for insuraoce contracts. The IASB Working Group is 
currently deliberating insurance contract accounting aod has deferred the expected completion of its insuraoce 
contract project due the need to properly address the many complex issues defined by the Working Group. Since 
the IASB has not yet reached conclusions on accounting for insuraoce contracts and what components should be 
included in measuring them, it is premature for the F ASB to include in the Business Combinations statement a 
specific requircment that insurance contracts be fair valued. 

When the IASB has completed its work on accounting for insurance contracts and its conclusions are available for 
purposes of convergence, the FASB's Business Combinations statement cao be amended to reflect the IASB's 
conclusions. 

Question 7-Do you agree that the costs that the acquirer incurs in connection with a business combination 
are not assets and should be excluded from the measurement of the consideration transferred for the 
acquiree? Ifnot, why? 

We do not agree that costs incurred by the acquirer in connection with a business combination are not assets and 
should be excluded from measurement of consideration transferred for the acquiree. We believe that the fair value 
measurement of the business acquired should include not only the consideration received by the seller, but also the 
acquisition-related costs paid by the buyer to third parties for legal, accounting, appraisal, actuarial, due diligence, 
and other work necessary to consummate the purchase of the business. Charging these acquisition-related costs to 
expense in the period incurred inappropriately reduces current period earnings. The economic benefit of the 
acquisition transaction will continue over an indefinite period of tinae and thereby constitutes an asset of indefinite 
life. Further, charging acquisition-related costs to expense in the period incurred is inconsistent with the treatment 
of acquisition costs associated with the purchase of individual assets such as buildings, whose acquisition costs are 
capitalized. The requirement to periodically test goodwill for impairment, based on fair values, should mitigate any 
concern about including acquisition costs as part of purchase price. 

Prudential appreciates this opportunity to comment on the Business Combinations Exposure Draft. We would be 
pleased to discuss any questions that the F ASB may have concerning our comments. 

Sincerely, 

Dennis G. Sullivan 
Principal Accounting Officer 


