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Technical Director

File Reference No. EITF 100A
FASB

401 Merritt 7

PO Box 5116

Norwalk, CT 06856-5116
email: director@fasb.org

RE: File Reference No. EITF 100A
To Whom It May Concern:

Thank you for the opportunity to respond to the proposed Update on
Intangibles—Goodwill and Other (Topic 350) issued by the Board. I have provided my
comments to your questions below:

Question 1: Do you agree that the equity premise should be the only permissible
methodology for Step 1 of the goodwill impairment test? If not, why not?

Yes, the equity premise should be the only permissible methodology for
calculating the carrying amount for Step 1 of the goodwill impairment test. However, the
Update should also make clear that the equity premise is the only permissible
methodology to use for the calculation of “the fair value of a reporting unit” to compare
to the carrying amount for Step 1. Such explicit guidance will help to ensure that the
carrying amount of a reporting unit is compared to the fair value of the reporting unit on
an “apples to apples” basis.

One way to clarify that the carrying amount must be compared to the fair value of
the reporting unit on an “apples to apples” basis, is to amend paragraph 350-20-35-22 as
follows:

35-22 The fair value of a reporting unit refers to the price that would be
received to sell the unit as a whole in an orderly transaction between
market participants at the measurement date. The fair value for the unit as
a whole shall be measured by the unit’s equity value, applying the same
equity premise required for the measurement of the unit’s carrying
amount. Quoted market prices in active markets are the best evidence of
fair value and shall be used as the basis for the measurement, if available.
However, the market price of an individual equity security (and thus the
market capitalization of a reporting unit with publicly traded equity
securities) may not be representative of the fair value of the reporting unit
as whole.

Question 2: Do you agree with the qualitative factors that have been provided for
reporting units with zero or negative carrying amounts to consider in determining
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whether it is more likely than not that a goodwill impairment exists? If not, why not? Are
there additional factors that also should be included?

Yes, the qualitative factors are sufficient, provided that the Update clarifies that
the examples of qualitative factors given are not the only examples that need to be
considered. This suggestion could be addressed by modifying the sentence in 350-20-35-
30 that precedes items “a” through “g” to read as follows: “Some examples of such
events or circumstances include the following: ...” An alternate suggestion is to modify
the sentence as follows: “Examples of such events or circumstances include, but are not
limited to, the following: ...”

Question 3: Do you need more guidance on how to determine if it is more likely than not
that goodwill is impaired at transition? If so, please describe what may be helpful with
that determination.

Yes, the Board should consider providing more specific guidance on the
calculation of the carrying amount and the estimate of the fair value of a reporting unit
based on the equity premise, such as an illustration of the comparison in an appendix.

Question 4: For reporting entities that have used an enterprise premise to calculate the
carrying amount of a reporting entity for Step 1 of the goodwill impairment test, do you
believe that applying the amendments in this proposed Update would result in different
conclusions about the need to perform Step 2? If so, please describe such scenarios.

If “the fair value of a reporting unit” is more clearly defined to represent the
equity value of the reporting unit, as described above, and the measurements of fair value
are performed in accordance with generally accepted valuation practices, then the
proposed Update should not result in different conclusions for Step 1 than would be the
case if the enterprise premise were used to calculate the carrying amount of a reporting
unit.

Question 5: Do you agree with the proposed effective dates for public and non-public
entities? Are they operational? If not, why not?

Yes, the proposed effective dates are reasonable.

I appreciate the opportunity to present my suggestions for the proposed Update to
Topic 350. Thank you.

Sincerely,

Qooxzmwuéil ﬁlp Hodan

Rosemary L. G





