
Question 1: Paragraphs 35 and 36 specify when an entity transfers control of 

a good or service over time and, hence, when an entity satisfies a performance 

obligation and recognises revenue over time. Do you agree with that proposal? 

If not, what alternative do you recommend for determining when a good or 

service is transferred over time and why? 

 

Answer:   

 

We agree with the proposal. This approach enhance the relevancy of the 

financial statement as the recognition by stages shall better reflect the 

economic activities of the reporting entities.   However, in order to enhance 

the creditability and users understanding of the financial statements, when 

the revenue is recognised by stages, an entity shall demonstrate all of the 

following: 

 

a) There is adequate technical, financial and other resources to complete 

the development and sell the assets. 

 

b) the intention to complete the development and deliver the assets 

within time frame. 

 

c) there is proper marketing plan and ability to sell the assets. 

 

d) the ability to measure reliably the cost during its development. 
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Question 2: Paragraphs 68 and 69 state that an entity would apply IFRS 9 (or 

IAS 39, if the entity has not yet adopted IFRS 9) or ASC Topic 310 to account 

for amounts of promised consideration that the entity assesses to be 

uncollectible because of a customer’s credit risk. The corresponding 

amounts in profit or loss would be presented as a separate line item adjacent 

to the revenue line item. Do you agree with those proposals? If not, what 

alternative do you recommend to account for the effects of a customer’s 

credit risk and why? 

 

Answer:   We agree with the proposal, with condition that the corresponding 

amount must be customer specific and arisen from the current reporting 

period only.   Any amount from prior reporting period shall be reported as 

part of the allowance for doubtful debts.  The separation shall ensure the 

current revenue would not be affected by non-current items. 
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Question 3: Paragraph 81 states that if the amount of consideration to which 

an entity will be entitled is variable, the cumulative amount of revenue the 

entity recognises to date should not exceed the amount to which the entity is 

reasonably assured to be entitled. An entity is reasonably assured to be 

entitled to the amount allocated to satisfied performance obligations only if 

the entity has experience with similar performance obligations and that 

experience is predictive of the amount of consideration to which the entity 

will be entitled. Paragraph 82 lists indicators of when an entity’s experience 

may not be predictive of the amount of consideration to which the entity will 

be entitled in exchange for satisfying those performance obligations. Do you 

agree with the proposed constraint on the amount of revenue that an entity 

would recognise for satisfied performance obligations? If not, what alternative 

constraint do you recommend and why? 

 

Answer: We agree with all the criteria stated in the draft.  
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Question 4: For a performance obligation that an entity satisfies over time 

and expects at contract inception to satisfy over a period of time greater than 

one year, paragraph 86 states that the entity should recognise a liability and a 

corresponding expense if the performance obligation is onerous. Do you 

agree with the proposed scope of the onerous test? If not, what alternative 

scope do you recommend and why? 

 

Answer: We agree with the proposed scope of the onerous test. 

2011-230 
Comment Letter No. 155



Question 5: The boards propose to amend IAS 34 and ASC Topic 270 to 

specify the disclosures about revenue and contracts with customers that an 

entity should include in its interim financial reports.* The disclosures that 

would be required (if material) are: 

 

• The disaggregation of revenue (paragraphs 114 and 115) 

• A tabular reconciliation of the movements in the aggregate balance of 

contract assets and contract liabilities for the current reporting period 

(paragraph 117) 

• An analysis of the entity’s remaining performance obligations (paragraphs 

119–121) 

• Information on onerous performance obligations and a tabular reconciliation 

of the movements in the corresponding onerous liability for the current 

reporting period (paragraphs 122 and 123) 

• A tabular reconciliation of the movements of the assets recognised from the 

costs to obtain or fulfil a contract with a customer (paragraph 128). 

 

Do you agree that an entity should be required to provide each of those 

disclosures in its interim financial reports? In your response, please comment 

on whether those proposed disclosures achieve an appropriate balance 

between the benefits to users of having that information and the costs to 

entities to prepare and audit that information. If you think that the proposed 

disclosures do not appropriately balance those benefits and costs, please 

identify the disclosures that an entity should be required to include in its 

interim financial reports. 

 

Answer: CAS International supports these disclosures requirements provided 

the users of the financial statements benefit from the disclosures. 
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Question 6: For the transfer of a non-financial asset that is not an output of 

an entity’s ordinary activities (for example, property, plant and equipment 

within the scope of IAS 16 or IAS 40, or ASC Topic 360), the boards propose 

amending other standards to require that an entity apply 

 

(a) the proposed requirements on control to determine when to derecognise 

the asset, and (b) the proposed measurement requirements to determine the 

amount of gain or loss to recognise upon derecognition of the asset.*  

 

Do you agree that an entity should apply the proposed control and 

measurement requirements to account for the transfer of non-financial assets 

that are not an output of an entity’s ordinary activities? If not, what 

alternative do you recommend and why? 

 

Answer: We agree to the proposed control and measurement requirements 

to account for the transfer of non-financial assets that are not an output of an 

entity’s ordinary activities. 
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